Waarom daalt de premie van autoverzekeringen niet?

Hoewel er vorig jaar minder kilometers zijn gemaakt en er ook minder ongelukken gebeur-den, hebben de meeste autoverzekeraars hun premies niet verlaagd. Toch is dat minder vreemd dan het lijkt.

Het aantal schadegevallen bleef vooral in het tweede kwartaal flink beperkt. Maar in het derde kwartaal was het schadebedrag dat autoverzekeraars moesten uitbetalen ongeveer net zo hoog als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank. Over het laatste kwartaal zijn nog geen gegevens bekend.

Korte termijn
Gezien de ontwikkelingen in het derde kwartaal lijkt het dus voorbarig om de premies van autoverzekeringen te verlagen. Daarnaast baseren verzekeraars hun premies zelden op korte termijn-resultaten.

Dure schades
Een ander gegeven is dat het gemiddelde schadebedrag per claim al jaren stijgt. Dat komt onder andere doordat er steeds meer gevoelige en dure elektronica in auto’s wordt gebruikt.

Wij helpen u graag
Verder is er veel concurrentie op de markt voor autoverzekeringen. Daardoor houden autoverzekeraars de premies sowieso al vrij scherp. Toch kan het slim zijn om goed te vergelijken als u op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering met een scherpe premie. Wij helpen u er graag bij. Neem dus gerust even contact met ons op.19-02-2021
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top