Forse premieverschillen WA-autoverzekeringen

De ene WA-autoverzekering is de andere niet. Want hoewel de basisdekking grotendeels hetzelfde is, kan de premie soms meer dan twee keer zo hoog zijn.

Wie een auto heeft, moet hiervoor tenminste een WA-verzekering afsluiten. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade van anderen als u een ongeluk veroorzaakt. Naast materiële schade is ook letselschade gedekt.

Premiehoogte
Hoewel de voorwaarden van WA-verzekeringen meestal weinig van elkaar verschillen, geldt dit niet voor de premie. Die is soms wel twee keer zo hoog. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond.

Van de ruim dertig verzekeringen die zijn onderzocht, bedroeg de laagste jaarpremie gemiddeld € 327. Voor de duurste WA-autoverzekering uit het onderzoek betaalt u maar liefst gemiddeld € 760 per jaar.

Duurder niet per se beter
WA-autoverzekeringen bieden in de basis dezelfde dekking maar er zijn ook verschillen. Die zitten vooral in de (aanvullende) voorwaarden, aldus de Consumentenbond. Denk bijvoorbeeld aan acceptatiecriteria zoals leeftijdsgrenzen, de premieopbouw en het effect van een schadeclaim op de premie. Overigens blijkt dat duurdere verzekeringen niet per se een betere dekking bieden.

Goed vergelijken
Het vinden van de beste WA-autoverzekering tegen de scherpste premie is dus een zaak van goed vergelijken. Wij helpen u daar graag bij. Bent u op zoek naar een nieuwe WA-autoverzekering of vraagt u zich af of u kunt besparen op de premie van uw lopende WA-autoverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.09-11-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top