Kredietrente webwinkels en rood staan nog altijd erg hoog

De rente die webwinkels rekenen voor kopen op afbetaling mag sinds augustus niet hoger zijn dan 10%. Dat heeft minister Wopke Hoekstra van Financiën besloten. De maatregel duurt tenminste tot maart volgend jaar.

Hoekstra geeft consumenten zo de mogelijkheid om 'tegen lagere maandlasten geld te lenen in deze moeilijke tijden', zo heeft hij de Tweede Kamer laten weten. De regels gelden ook voor rood staan bij de bank en voor gespreid betalen met creditcards. Voorheen liepen deze rentes wel op tot 14%.

Ook kritiek
Budgetinstituut Nibud heeft positief gereageerd op het besluit van de minister. Maar er klinkt ook kritiek, met name uit de hoek van schuldhulpverleners. Die wijzen erop dat 10% rente nog steeds veel is. Zeker in een tijd waarin de spaarrente nagenoeg nihil is.

Persoonlijk krediet
Een persoonlijke lening is vaak een betere oplossing dan kopen op krediet of rood staan. Bij deze vorm van lenen betaalt u een vaste rente die afhankelijk is van de looptijd. Die rente is aanzienlijk lager dan de eerder genoemde kredietrentes.

Leningen samenvoegen
Ook als u meerdere leningen heeft, kan het financieel interessant zijn om deze samen te voegen in een persoonlijke lening. Dat geldt zeker als u iets op afbetaling heeft gekocht bij een webwinkel of met uw creditcard. Of als u regelmatig rood staat op uw bankrekening.

Laat u adviseren!
Als u geld wilt lenen is het altijd verstandig om advies in te winnen. Zeker als het om een groot bedrag gaat. Vrijwel elke situatie is anders, waardoor de oplossing nooit standaard is. Onthoud verder dat lenen niet gratis is, maar altijd geld kost!

Meer informatie
Wilt u meer informatie, overweegt u een lening af te sluiten of wilt u meerdere leningen samenvoegen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om de beste oplossing voor u te vinden.07-09-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top