Hypotheekrenteaftrek verder afbouwen om EU tegemoet te komen?

Minister Wopke Hoekstra (CDA) wil de hypotheekrenteaftrek verder afbouwen. Vanuit Europa is er al langer kritiek op dit fiscale voordeel voor woningbezitters. En omdat Nederland nu financiële steun van de EU wil, moet de regering iets terugdoen.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De minister zou om zo’n € 6,5 miljard uit het Europees Herstelfonds vragen. Dat fonds moet een deel van de economische schade van de coronacrisis helpen opvangen.

Te hoge schulden
Probleem is echter dat de EU vindt dat de schulden van Nederlandse huishoudens te hoog zijn. Europa ziet dat als een direct gevolg van de hypotheekrenteaftrek. Daarom moet de regering iets teruggeven om een bijdrage uit het herstelfonds te krijgen, is het argument van de minister.

Verzet
De VVD verzet zich tegen Hoekstra’s voornemen. Volgens de coalitiepartner bevatten de kabinetsplannen al genoeg hervormingen om Brussel tevreden te stellen. Verder aanpassing van de hypotheekrenteaftrek zou daarom niet nodig zijn.

Heilig huisje
De politiek worstelt al langer met het zogenoemde ‘h-woord’. Hoewel de hypotheekrenteaftrek in Nederland lang een heilig huisje was, is deze in de afgelopen jaren toch al deels afgebouwd. Hoekstra pleitte al eerder voor een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Wij houden u op de hoogte
Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend voor u in de gaten. Mocht u vragen hebben over uw hypotheek of uw recht op hypotheekrenteaftrek, neem dan gerust even contact met ons op.26-08-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top