Meer inbraken na versoepeling coronaregels

Met het versoepelen van de regels die tijdens de lock down golden, is ook het aantal inbraken weer toegenomen. Na een flinke daling van het aantal meldingen in april stijgt dit cijfer sinds mei weer.

Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Politie. Door de lock down zijn veel mensen vanuit huis gaan werken, waardoor inbrekers een groter risico hadden om betrapt te worden. Daardoor daalde het aantal inbraken eind april met maar liefst 60%. Over de gehele lock down-periode was dat iets minder dan 40%.

Terug bij af
Sinds het kabinet de regels in diverse etappen versoepelde, stijgt het aantal inbraken echter weer hard. Begin juli zat Nederland op zo’n 90% ten opzichte van dezelfde periode in 2019 en inmiddels zijn we weer bijna terug bij af.

Preventie
Hoewel elk huishouden getroffen kan worden door inbrekers, blijft preventie de beste methode om de kans hierop te minimaliseren. Doe dus altijd de deur op slot. Niet alleen als u niet thuis bent, ook als u er geen direct zicht op heeft. Gaat u weg? Sluit dan alle ramen. Ook die op de verdiepingen.

Politiekeurmerk
Wat ook helpt, is hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is kwalitatief hoogwaardig en voor inbrekers lastiger om te ‘kraken’. Meer informatie hierover leest u op deze website.

Alarminstallatie
Ook een alarminstallatie kan preventief werken. Verzekeraars bieden een korting aan op de premie van uw inboedelverzekering als u een gecertificeerd alarmsysteem heeft. Maar let op: als u daar gebruik van maakt en vergeet de installatie aan te zetten, bent u niet verzekerd als er wordt ingebroken. Daarom is het vaak verstandig om deze premiekorting te laten lopen.

Meer weten
Heeft u een vraag over dit artikel of over uw inboedelverzekering? Neem dan contact met ons op. We staan u graag met raad en daad terzijde.30-07-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top