Veel vragen over zorgkosten in het buitenland

Als u naar het buitenland op vakantie gaat en ziek wordt, hoe zit dat dan met de vergoeding van uw zorgkosten? Veel Nederlanders kunnen die vraag niet precies beantwoorden. Daarom zetten wij de belangrijkste feiten voor u op een rij.

Iedere Nederlander heeft verplicht een basis zorgverzekering afgesloten. Het mooie daarvan is dat deze verzekering ook de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland vergoedt. Maar let op: aan die vergoeding zit wel een maximum. Als de behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland, moet u het verschil zelf bijbetalen.

Dure landen
Op een aantal verre bestemmingen zoals onder andere de Verenigde Staten, Canada en Japan, lopen zorgkosten als snel op tot (tien)duizenden euro’s. Dichter bij huis is de zorg in bijvoorbeeld Luxemburg, Zwitserland en Zweden flink duurder dan in Nederland. En in sommige landen bestaat de kans dat u afhankelijk bent van dure privéklinieken. Dat geldt bijvoorbeeld voor Thailand, maar ook voor Spanje en Griekenland.

Aanvullende zorgverzekering
Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is de kans groot dat deze de extra kosten vergoedt. U kunt dit controleren in de polisvoorwaarden van uw aanvullende zorgverzekering.

Aanvullende reisverzekering
In principe kan ook een aanvullende reisverzekering uitkomst bieden. Deze zogenoemde ‘dekking geneeskundige kosten’ kan, als u duurder uit bent, het verschil vergoeden. Maar door corona hebben veel reisverzekeraars de voorwaarden van hun polissen aangepast. Controleer dit dus goed.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of wilt u weten of u goed verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag.



27-07-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top