Autoverzekering goedkoper of juist duurder?

Er zijn in de afgelopen maanden veel minder personenauto’s gestolen. Omdat er ook minder aanrijdingen waren, zou je verwachten dat de premies van autoverzekeringen omlaag kunnen. Helaas is de kans dat dit gebeurt niet erg groot.

De meeste autoverzekeraars bekijken de cijfers namelijk per jaar. Nu de mobiliteit weer op gang is gekomen, ligt het voor de hand dat ook het aantal schades stijgt. Sterker nog: omdat veel mensen het openbaar vervoer vermijden, zou het wel eens drukker kunnen worden op de weg. Daardoor neemt ook de kans op ongelukken toe.

Meer letselschade
Verder hebben de onderzoeksbureaus Trend-Rx en Automotive Insiders onlangs gewaarschuwd voor het risico van elektrische auto’s. Meer elektrische auto’s betekent ook meer letselschade, aldus de onderzoekers. Dat komt omdat elektrische auto’s een stuk zwaarder zijn dan vergelijkbare auto’s met een diesel- of benzinemotor.

Premieverhoging
Dit zou de kans op zwaar letsel bij een aanrijding verdrievoudigen, waardoor de schadelast in 2030 zo’n € 75 miljoen hoger is. Trend-Rx en Automotive Insiders verwachten dat deze extra kosten worden gedekt door premieverhogingen.

Niet efficiënt
De onderzoekers zijn overigens erg kritisch. Volgens hen werken autoverzekeraars niet efficiënt en leiden ze nu al vaak flinke verliezen op hun portefeuilles. Dat wordt nog versterkt door het succes van private lease.

Verlieslatend
Ook het verouderde Nederlandse wagenpark speelt een rol. Veel autobezitters besluiten namelijk om hun allrisk- of cascoverzekering na verloop van tijd om te zetten naar een WA-verzekering. En die zijn vaak verlieslatend voor verzekeraars.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of over een nieuwe of lopende autoverzekering? Wij beantwoorden ze graag. Neem dus gerust even contact met ons op.20-07-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top