Reisverzekering biedt geen dekking bij code oranje

Bent u van plan om af te reizen naar een land waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken de code oranje heeft afgegeven? Dan is de kans groot dat u geen beroep kunt doen op uw reisverzekering.

Gaat u naar een land met code geel en verandert deze gedurende uw verblijf naar oranje? Dan geldt deze beperking meestal niet. Maar als het gebeurt, moet u wel zo snel mogelijk vertrekken uit het desbetreffende land.

Voorwaarden
Een en ander blijkt uit gegevens van MoneyView, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Dat heeft de voorwaarden van 29 reisverzekeringen bestudeerd. De regels per verzekering kunt u nalezen op deze webpagina.

Schade die te maken heeft met corona, wordt door ongeveer de helft van de onderzochte reisverzekeringen – grotendeels of helemaal – uitgesloten. Dat geldt niet alleen voor kortlopende, maar ook voor doorlopende reisverzekeringen.

Overzicht per land
Momenteel geldt code oranje onder andere in het Verenigd Koninkrijk, veel Scandinavische landen en Turkije. Sinds begin juli is ook voor bepaalde gebieden in Portugal en Spanje het risiconiveau omhoog gegaan. Voor een actueel overzicht kunt u het beste op de speciale website van het ministerie van Buitenlandse Zaken kijken.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit artikel of over uw eigen reisverzekering? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag.08-07-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top