Woonverzekering: steeds minder dekking mobiele apparaten

De dekking die inboedelverzekeringen bieden voor schade aan mobiele apparaten – zoals smartphones, tablet en laptops– wordt steeds verder uitgekleed. Verzekeraars proberen op die manier de schadelast in te dammen. Sommige woonverzekeringen bieden inmiddels helemaal geen dekking meer.

Dat is de conclusie die onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView trekt na onderzoek naar 58 inboedelverzekeringen. De verschillende aanbieders hanteren verschillende regels. Zo verhogen sommige verzekeraars het eigen risico. Andere halen mobiele apparaten uit de verzekering. Wel bieden ze hiervoor vaak een aparte, aanvullende verzekering aan.

Hoogte schadebedrag
Ook de hoogte van het uitgekeerde bedrag bij schade verschilt sterk. Dat heeft te maken met de waardebepaling. Er zijn verzekeraars die de waarde van bijvoorbeeld een tablet in tien jaar afschrijven, maar er zijn er ook die een termijn van twee jaar hanteren. Eén onderzochte verzekeraar heeft zelfs helemaal geen afschrijvingstermijn.

Aanvullende module of kostbaarhedenverzekering?
Natuurlijk wilt u dat uw dure apparaten goed verzekerd zijn en blijven. Naast een aanvullende module op uw inboedelverzekering kunt u ook overwegen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. De keuze voor het een of het andere hangt onder meer af van uw lopende woonverzekering en uw persoonlijke wensen.

Beste oplossing
Wilt u weten welke verzekeringsoplossing voor u de beste is? Neem dan even contact met ons op. Wij onderzoeken het graag voor u.06-07-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top