Autoverzekeringen steeds duurder

Autoverzekeringen zijn steeds duurder. De gemiddelde premie is in de afgelopen zes jaar zo’n 50% omhoog gegaan en ligt nu op zo’n € 1.000 per jaar. Jongere bestuurders betalen nog meer. Hun autoverzekering kost ongeveer € 1.700 per jaar.

Vroeger wilden verzekeringsmaatschappijen nog wel eens stunten met de premies van autoverzekeringen. Dat deden ze vooral vanuit concurrentie-overwegingen. Maar omdat ze daardoor vaak verlies leden, is toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) steeds strenger geworden. Mede daardoor stijgen de premies nu al jaren.

Elektronica
Een andere oorzaak van de premiestijging is de technische vooruitgang. Auto’s hebben steeds meer ingewikkelde elektronica aan boord. Als deze bij een ongeluk moet worden gerepareerd of vervangen, is dat een flinke kostenpost.

Letselschade
Daarnaast zijn er steeds meer letselschade-claims. Als iemand door een ongeluk langere tijd niet kan werken of invalide raakt, kan dat een verzekeraar veel geld kosten. Uiteindelijk wordt dat doorberekend bij het vaststellen van de premie van de autoverzekering.

Voordeliger
Toch zijn er nog altijd verschillen tussen autoverzekeringen. Daardoor kunt u bij de ene een stuk voordeliger uit zijn dan bij de andere. Wilt u weten of dat ook voor u geldt? Wij onderzoeken het graag voor u. Neem gerust even contact met ons op.29-06-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top