Weer meer hypotheken met NHG afgesloten

Hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie blijven onverminderd populair. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er 12% meer NHG-hypotheken afgesloten dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal hebben 28.900 huishoudens in de eerste drie maanden van 2020 een hypotheek met NHG afgesloten. De populariteit is vooral te danken aan het feit dat NHG-hypotheken een vangnet bieden als u uw hypotheeklasten niet meer kunt betalen.

Verduurzaming
Sinds de tweede helft van 2019 ziet NHG een stijging van het aantal huishoudens dat NHG gebruikt voor woningverbetering zoals het herstel van achterstallig onderhoud. Ook is er een sterke groei in het aantal mensen dat het geld gebruikt voor het verduurzamen van hun huis. In de eerste drie maanden van 2020 nam dit met 39% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Eenmalige kosten
Wie NHG-garantie wil afsluiten, moet daarvoor eenmalig kosten betalen. Die bedragen 0,7% van het totale hypotheekbedrag. Maar omdat een hypotheek met NHG meer zekerheid geeft, krijgt u bij de meeste geldverstrekkers een rentekorting op de hypotheek. Zo verdient u de investering vanzelf weer terug.

Niet voor iedereen
Niet iedereen komt in aanmerking voor een hypotheek met garantie. Sinds 1 januari 2020 is € 310.000 het maximale bedrag dat u mag lenen voor een NHG-hypotheek. Als u extra investeert in energiebesparende maatregelen, is dat maximaal € 328.600. Is uw hypotheek hoger, dan kunt u geen NHG afsluiten.

Beste hypotheek voor uw situatie
Wilt u weten welke financieringsmogelijkheden u heeft voor het kopen, verbeteren of verduurzamen van uw huis? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de beste hypotheek voor uw situatie.22-06-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top