Geen medische keuringen ORV door coronacrisis

Als u een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wilt afsluiten of oversluiten, kan de verzekeraar een medische keuring verplicht stellen. Maar door de coronacrisis is het voorlopig niet mogelijk zo'n keuring te ondergaan. Hoe gaan verzekeringsmaatschappijen daarmee om?

Veel verzekeraars hebben de grenzen in de afgelopen jaren al opgerekt. Als de uitkering van uw ORV niet hoger is dan € 500.000, dan hoeft u vaak al geen medische keuring te ondergaan. Bij sommige maatschappijen ligt die grens zelfs op € 1.000.000.

Anderzijds zijn er ook verzekeraars die de keuring al vanaf een uitkeringsbedrag van € 50.000 verplicht stellen. Het gaat dan vaak om oudere verzekeringsnemers. Een en ander blijkt uit onderzoek van onafhankelijke onderzoeksinstituut MoneyView.

Keuringsgrens verhoogd
Omdat er nu niet kan worden gekeurd, heeft een aantal verzekeraars de keuringsgrens tijdelijk verhoogd. Er zijn ook maatschappijen die ORV's afsluiten tot het maximumbedrag dat zonder keuring mogelijk is, waarbij u de mogelijkheid heeft het uitkeringsbedrag later te verhogen.

In de wacht
Tot slot zijn er verzekeraars die de aanvraag in de wacht zetten totdat er weer gekeurd kan worden. Voor veel consumenten is dit natuurlijk niet de ideale oplossing.

Beste oplossing
Wilt u uw ORV afsluiten of uw lopende ORV oversluiten? Wij helpen u graag bij het vinden van de best passende oplossing door samen met u de mogelijkheden te bekijken. Neem dus gerust even contact met ons op.27-05-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top