Schade tijdens het klussen: wat dekt uw verzekering?

Bouwmarkten doen goede zaken in deze tijden van corona. Omdat we meer thuis zijn, pakken we massaal klusjes op of beginnen vast aan die verbouwing. Maar als het mis gaat en er ontstaat schade? Bent u dan wel verzekerd?

Alles wat aan uw huis vastzit, is in principe verzekerd via uw opstalverzekering. Maar de premie van die verzekering is gebaseerd op het reguliere gebruik van uw huis: erin wonen dus. Op het moment dat u gaat klussen of verbouwen, ontstaan er andere risico's.

Daardoor zijn de dekkingen van opstalverzekeringen vaak beperkt als het om schade door klussen of verbouwen gaat. Daarnaast kunnen de dekkingen van verzekeraar tot verzekeraar verschillen.

Aannemer
Een oplossing om uw verbouwing toch goed te verzekeren, is een aannemer in de arm nemen en die het werk laten uitvoeren. Serieuze aannemers hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering waarop zij eventuele schade kunnen verhalen. Informeer daar voor alle zekerheid nog wel even naar.

CAR-verzekering
Een aannemer inschakelen kost uiteraard wel meer geld dan zelf klussen of verbouwen. Kunt of wilt u deze extra kosten niet betalen en besluit u toch om zelf aan de slag te gaan? Dan kunt u een zogenoemde Construction All Risk- oftewel CAR-verzekering afsluiten. Deze biedt dekking voor veel schades die niet onder de opstalverzekering vallen.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of bent u geïnteresseerd in een CAR-verzekering? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het vinden van de verzekering die het beste bij uw situatie past.20-05-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top