Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk!

Traditioneel vinden in mei de Nationale Inbraakpreventie Weken plaats. Het doel: Nederland veiliger maken. Dat doet organisator NIPW door consumenten te wijzen op de risico's en door tips te geven voor een veiliger huis.

De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdieven. Zij zijn niet doelbewust op weg naar een volgend slachtoffer, maar maken gebruik van kansen die ze tegenkomen. Een raam dat open staat, bijvoorbeeld, of een achterdeur die niet op slot zit.

Impact
De zomerperiode is traditioneel een tijd waarin veel inbraken en insluipingen plaatsvinden. Zodra het zonnetje schijnt, gaan de ramen en deuren immers open. Gelegenheidsdieven loeren op zulke kansen. Nodig ze dus niet uit, want bij een inbraak raakt u niet alleen kostbaarheden kwijt.

Een inbraak heeft namelijk veel impact op de slachtoffers. Vaak hebben zij het gevoel dat zij niet meer veilig zijn in hun eigen huis. Dat is nog erger dan de feitelijke schade; veel mensen hebben daardoor problemen met slapen of kunnen zich niet goed meer concentreren.

Zelf maatregelen nemen
De NIPW, waarin verzekeraars en de overheid nauw samenwerken, wil mensen bewuster maken van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen op het gebied van inbraakpreventie in en rond hun huis. Dat doet ze onder andere door de verschillende methodes van inbraak uit te leggen en door tips te geven om het risico op inbraak te verkleinen.

Verzekeringen op orde
Natuurlijk doet u er alles aan om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van inbraak. Maar als dat toch gebeurt, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Heeft u in het afgelopen jaar dure apparatuur, sieraden of kunst aangeschaft? Dan kan het verstandig zijn om uw inboedelverzekering en eventuele kostbaarhedenverzekering weer eens te controleren.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit bericht of wilt u weten of uw verzekeringen nog wel op orde zijn. Neem dan gerust contact op met ons.12-05-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top