Betalingsachterstand NHG-hypotheek maximaal 9%

Kunt u vanwege de coronacrisis uw woonlasten niet betalen en heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG)? Dan mag u uw betalingsachterstand laten oplopen tot maximaal 9% van het hypotheekbedrag zonder dat uw hypotheekgarantie vervalt.

NHG heeft deze beslissing genomen in overleg met enkele partners, waaronder het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars. Op deze manier willen de organisaties huiseigenaren met een NHG-hypotheek meer financiële ruimte en zekerheid geven.

Woonlastenfaciliteit
Geldverstrekkers moeten wel de zogenaamde Woonlastenfaciliteit aanvragen bij NHG. Die kan dan borg staan voor een bedrag tot maximaal 9% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag. Is de hypotheek € 200.000, dan mag de betalingsachterstand dus oplopen tot maximaal € 18.000.

Langer dan drie maanden
Eerder maakten hypotheekverstrekkers al bekend dat zij mensen met problemen drie maanden uitstel van betaling verlenen. Veel woningeigenaren vragen zich echter af of zij de hypotheek na die tijd wel weer kunnen betalen.

Met de nieuwe regeling krijgen zowel de woningeigenaar als de hypotheekverstrekker ruimte om de betalingsachterstand langer dan die drie maanden te laten oplopen. Geldverstrekkers moeten samen met hun klanten bepalen wat in dat geval wenselijk en verantwoord is.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit bericht of over uw eigen (NHG) hypotheek? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag.11-05-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top