Uitstel van betaling ook voor leningen?

Veel Nederlanders hebben minder inkomsten als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is het vaak lastig om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Dat geldt niet alleen voor de hypotheek, maar ook voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten.

Zeker zelfstandigen die in zogenoemde contactberoepen werken, hebben het financieel zwaar. Maar ook veel flexwerkers en uitzendkrachten zitten noodgedwongen thuis. Daardoor vragen meer en meer consumenten hun geldverstrekker om tijdelijk uitstel van betaling.

Betaalpauze
Er is hiervoor (nog) geen eenduidig beleid. Sommige kredietverstrekkers hanteren de mogelijkheid om een betaalpauze van drie maanden in te lassen. Maar de meeste bekijken per aanvraag wat de mogelijkheden zijn. Een overzicht van de voorzieningen per geldverstrekker vindt u op deze pagina.

Oversluiten
Juist nu kan het verstandig zijn om een bestaande lening over te sluiten. Dat geldt zeker als u een relatief hoge rente betaalt. Sommige kredietbanken hebben in de afgelopen weken hun beleid echter aangescherpt en de voorwaarden voor oversluiten strenger gemaakt. Daardoor kan het gebeuren dat u uw lopende lening niet kunt oversluiten bij uw eigen geldverstrekker.

Meer informatie
Gelukkig zijn er vaak voldoende mogelijkheden om dat alsnog te doen bij een andere aanbieder. Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag over een lening of krediet? Neem dan even contact met ons op. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor u.06-05-2020
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top