Ook kanttekeningen bij oversluiten orv

Omdat we ouder worden, zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen (orv's) gedaald. Daardoor kan het lonen om uw orv over te sluiten. Toch is dit lang niet altijd het geval.

Een orv keert een van tevoren afgesproken bedrag uit als de polishouder voor een bepaalde datum overlijdt. Nabestaanden kunnen dit geld bijvoorbeeld gebruiken om inkomensverlies mee op te vangen of – een deel van – de hypotheek af te lossen.

Versleutelde orv
Sommige orv's maken echter deel uit van een spaar- of beleggingsverzekering. Deze worden versleutelde orv's genoemd. Oversluiten is in zo'n geval een stuk ingewikkelder en lang niet altijd financieel interessant. U moet dan namelijk ook uw spaar- of beleggingsverzekering opnieuw afsluiten.

Verpande orv
Is uw orv gekoppeld aan uw hypotheek? Dan is het waarschijnlijk een verpande verzekering. Omdat deze als onderpand voor uw lening geldt, kunt u de verzekering vaak niet zomaar zelf oversluiten.

Leeftijd
Zelfs als u een 'losse' orv hebt, is oversluiten lang niet altijd gunstig. Weliswaar is de gemiddelde premie omlaag gegaan, maar als u nu een stuk ouder bent dan toen u uw verzekering afsloot, hoeft dat niet per se voordeel op te leveren. Uw leeftijd blijft immers een rol spelen bij het bepalen van de premie.

Gezondheid
Verder zien wij regelmatig dat klanten met een lopende orv inmiddels meer gezondheidsproblemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht of een hoge bloeddruk. In dat geval moet u een hogere premie betalen dan wanneer u zo gezond zou zijn als een vis.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u een vraag over een lopende of nieuwe overlijdensrisicoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.12-11-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top