Eigen risico autoverzekering vaak onbekend

Bijna de helft van alle Nederlandse autobezitters weet niet hoe hoog het eigen risico van zijn of haar autoverzekering is. Daardoor zijn ze bij schade vaak teleurgesteld over de vergoeding die hun autoverzekeraar uitkeert.

Als u schade veroorzaakt aan een voertuig van een ander, dan valt deze onder uw WA-verzekering motorrijtuigen. Uw eigen schade kunt u daarop niet verhalen. Als u een all risk-verzekering heeft, kunt u schade aan uw auto wel claimen op uw autoverzekering. Er geldt dan wel een eigen risico.

Geen idee
Uit onderzoek van Focwa-autoschadeherstellers blijkt echter dat 49% van alle autobezitters geen idee heeft hoe hoog dat eigen risico is. Onder jonge bestuurders is dit percentage nog hoger (55%).

Gemiddeld € 150
Het eigen risico voor autoschade ligt gemiddeld op zo'n € 150. Maar afhankelijk van de verzekering kan dit ook hoger zijn. Dat geldt vaak voor jongeren, maar ook als u bij het afsluiten van de verzekering heeft gekozen voor een hoger eigen risico. Lees daarom uw polisvoorwaarden goed door voordat u naar een herstelbedrijf stapt.

Noodweer en vandalisme
Heeft u een uitgebreide cascodekking of een all risk-autoverzekering? Dan dekt deze schade als gevolg van noodweer en vandalisme. Maar houd er rekening mee dat ook in dit geval het eigen risico van kracht is.

Schadevrije jaren
Als u schade aan uw eigen auto claimt, heeft dat vrijwel altijd gevolg voor het aantal schadevrije jaren. Daardoor kan het gebeuren dat u meer premie moet betalen.

Rekensom
Maak daarom altijd een rekensom om te onderzoeken wat de voordeligste oplossing is. Zeker bij kleinere schades loont het vaak om deze niet te claimen maar zelf te betalen. Claimt u wel, dan bestaat de kans dat u door de hogere premie plus het eigen risico duurder uit bent. Uiteraard adviseren wij u ook hierin.

Kleine lettertjes
Heeft u de kleine lettertjes in uw polis gelezen en vindt u dat uw eigen risico te hoog is? Wilt u om een andere reden een nieuwe autoverzekering afsluiten? Neem dan eens contact met ons op. Wij gaan graag voor u op zoek naar een autoverzekering die optimaal past bij uw eisen en wensen.26-09-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top