Zonnepanelen? Meld het ons!

Steeds meer huizen hebben zonnepanelen op het dak. Maar hoe zit het met de verzekering van die panelen? Vallen ze onder de opstalverzekering of niet? En wat als u een huurhuis heeft?

Met zonnepanelen steunt u niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee! Uiteraard moet u eerst investeren, maar het rendement van zonnepanelen is aanzienlijk hoger dan de rente die u op uw spaargeld krijgt. Omdat u dit jaar de btw nog terugkrijgt, is de aanschaf van zonnepanelen relatief voordelig. En extra stroom mag u tegen een interessante vergoeding terugleveren aan het energienetwerk.

Met een gemiddelde aanschafprijs van € 3.000 tot € 7.500 – afhankelijk van de grootte van uw dak en het soort panelen – wilt u natuurlijk wel dat uw zonnepanelen goed verzekerd zijn. Daarom hebben wij de belangrijkste weetjes voor u op een rij gezet.

Koophuis met vaste zonnepanelen
Als u een koophuis heeft en uw zonnepanelen zijn goed vastgezet, dan vallen ze in principe onder de opstalverzekering. Eigenlijk geldt dit voor alles wat stevig vast zit aan uw huis.

Waar u wel op moet letten, is of het verzekerde bedrag nog klopt. Zonnepanelen zijn zoals gezegd een flinke investering, waardoor het nodig kan zijn om de herbouwwaarde van uw huis aan te passen. Meld ons daarom altijd als u zonnepanelen heeft geplaatst.

Koophuis met niet-vaste zonnepanelen
Liggen uw zonnepanelen los, bijvoorbeeld omdat u een plat dak heeft of omdat ze zijn gemonteerd door middel van een kliksysteem? Dan vallen uw zonnepanelen waarschijnlijk niet onder de opstalverzekering. Wel bestaat de mogelijk dat uw inboedelverzekering eventuele schade dekt. Twijfelt u hierover? Vraag het dan even na bij ons.

Huurhuis
Als u in een huurhuis woont, heeft u zelf geen opstalverzekering. In dat geval kunt u uw zonnepanelen meestal verzekeren op uw inboedelverzekering door middel van een zogenoemd huurdersbelang. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.03-09-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top