Veel eigenaren motorboot niet verzekerd voor aansprakelijkheid

De zomer is bij uitstek het seizoen om lekker het water op te gaan. Geen probleem in Nederland, mogelijkheden genoeg! Maar wat als u onverhoopt schade vaart? Bent u dan wel verzekerd voor uw wettelijke aansprakelijkheid?

Voor veel Nederlandse eigenaren van een kruisertje of sloep is het antwoord op die vraag ‘nee’. En dat kan bij een schuldschade onaangename financiéle gevolgen hebben.

Vaak geen dekking vanuit AVP
De normale aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) dekt in de meeste gevallen de schade namelijk niet. U kunt er alleen een beroep op doen als de boot waarin u vaart een motor heeft met een vermogen van maximaal 4 PK.

Maar de voorwaarden kunnen van polis tot polis verschillen. Zo kan de verzekeraar een maximum stellen aan de lengte van het schip of de snelheid waarmee kan worden gevaren. Veel booteigenaren weten dit niet en varen daardoor onbewust onverzekerd rond.

Financiële ramp
In geval van een schuldschade draaien zij dus zelf op voor de kosten. Zeker als er bij zo’n ongeluk letselschade ontstaat bij de gedupeerde(n), kan dat een financiële ramp betekenen. Want stel dat het slachtoffer invalide raakt?

Welke bootverzekering?
Het is daarom vrijwel altijd verstandig om een bootverzekering af te sluiten. Net als bij auto’s zijn die er drie vormen: WA- en Casco of Allrisk. De premie die u moet betalen, is afhankelijk van de cataloguswaarde van de boot en de ligplaats.

Meer informatie
Wilt u weten wat voor u een goede bootverzekering is? Heeft u al een bootverzekering maar vraagt u zich af of deze nog wel voldoet? Neem dan eens contact met ons op. We helpen u graag.12-08-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top