Claim indienen bij Waarborgfonds? Controleer of u in aanmerking komt!

Wie heeft het nooit meegemaakt? U heeft uw auto ergens geparkeerd, komt enkele uren later terug en ziet een forse deuk of kras die er eerst nog niet zat. Van de dader ontbreekt elk spoor…

Als u all risk verzekerd bent, kunt u terugvallen op uw autoverzekering. Maar vaak gaat dat (direct of indirect) ten koste van uw no claim.

Een andere mogelijkheid is om te onderzoeken of u een beroep kunt doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit fonds is in het leven geroepen voor iedereen met schade aan een motorvoertuig die is veroorzaakt door een onbekende of onverzekerde dader die een ander motorvoertuig bestuurde. Dus ook als u alleen WA-verzekerd bent.

Interactieve video
Er zijn uiteraard wel voorwaarden waaraan uw claim moet voldoen. Om teleurstelling te voorkomen en het aantal afwijzingen terug te dringen, heeft het Waarborgfonds een handige, interactieve video laten maken waardoor u binnen enkele minuten weet of u aan alle voorwaarden voldoet en het voor u zin heeft om een claim in te dienen.

Bekijk hier de interactieve video van het Waarborgfonds Motorverkeer.

Een andere manier om te controleren of uw claim in behandeling zal worden genomen, is het doen van deze korte check.

Drie manieren om schade te claimen
Er zijn drie manieren waarop u een schadeclaim kunt indienen bij het Waarborgfonds:

  1. Heeft u de video bekeken of de check gedaan en weet u (bijna) zeker dat u in aanmerking komt voor een vergoeding? Dan kunt u direct online schadeclaim indienen.
  2. Voelt u er meer voor om de claim schriftelijk of via e-mail in te dienen? Dan kunt u de formulieren downloaden, deze invullen en sturen naar Waarborgfonds Motorverkeer, Postbus 3003, 2280 MG Rijswijk of mailen aan schade.wbf@vereende.nl.
  3. U kunt uw verzekeraar of adviseur vragen om namens u een claim in te dienen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het Waarborgfonds? Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen of raadpleeg de informatiefolder .

Heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact op met ons.01-08-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top