Helft jongvolwassen wil huis kopen

Bijna de helft van alle jongvolwassenen wil binnenkort een huis kopen. Onder huurders zijn dat er nog meer. De grote vraag is of ze wel voldoende kunnen lenen.

Gemiddeld geldt de wens om een huis te kopen voor 46% van de jongvolwassenen tot 35 jaar. Van alle huurders in die groep zeggen zelfs zeven van de tien dat binnen twee jaar te willen doen. Een en ander blijkt uit een onderzoek van het economisch bureau van Rabobank.

Dure huurwoningen
De koopwens onder huurders hangt ondermeer samen met de hoge huurprijs van woningen in de vrije sector. Die beginnen bij € 710 per maand. Voor dat geld kun je vanwege de lage hypotheekrente ook een annuïteitenhypotheek van al snel € 225.000 afsluiten. Dat is tevens het gemiddelde bedrag dat jongvolwassenen op basis van hun inkomen kunnen lenen.

Veel eigen geld
Maar huizen die tegen zo’n verkoopprijs worden aangeboden, zijn zeker in de steden weinig voorhanden. Met een gemiddelde prijs van meer dan € 250.000 moeten aspirant-kopers dan aardig wat eigen geld meenemen.

Uit het onderzoek blijkt dat Noord-Holland in dat opzicht de kroon spant: daar moeten starters gemiddeld maar liefst 42% met eigen middelen financieren. In Groningen en Limburg is dat ongeveer 30%. Opvallend is dat ze in Zuid-Holland gemiddeld slechts 26% eigen geld hoeven in te brengen.

Meer mogelijkheden voor starters
Ondanks de hoge prijzen en strenge regels zijn er toch vaak voldoende mogelijkheden voor starters op de woningmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de starterslening. Of u hiervoor in aanmerking kunt komen, controleert u op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Daarnaast kunnen (groot)ouders hun (klein)kinderen vaak helpen bij het kopen van hun huis. Zo mogen zij iedereen onder de veertig jaar ruim een ton belastingvrij schenken. Een andere mogelijkheid is om het huis (deels) te financieren met een familiehypotheek. In bepaalde gevallen is dat een uitstekende oplossing voor (klein)kinderen die een huis willen kopen!

Meer weten? Vraag het ons!
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die starters op de woningmarkt hebben? Bent u op zoek naar een uitstekende (starters)hypotheek? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder!07-06-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top