Net je rijbewijs? Kies je autoverzekering goed!

Autoverzekeringen zijn de afgelopen jaren explosief duurder geworden. Vooral jonge bestuurders moeten vaak de hoofdprijs betalen.

Stel je bent negentien, je hebt net je rijbewijs gehaald en bent al een paar jaar aan het sparen voor een auto. Voor € 1.750 koop je een wat oudere, sportieve Duitse auto die nog goed in de lak zit en technisch OK is. Als je dan hoort dat je autoverzekering per jaar € 2.000 kost, schrik je je natuurlijk rot!

Dubbele premie
Ook dit jaar zijn de premies voor autoverzekeringen weer gestegen. Vooral jongeren voelen die hoge premies flink in hun portemonnee. De gemiddelde jaarpremie voor een WA-verzekering is inmiddels zo’n € 1.000 euro, ruim 40% meer dan in 2016. Maar als jongere bestuurder betaal je al snel het dubbele en soms zelfs nog meer!

Dat komt omdat jonge automobilisten relatief vaker schade in het verkeer veroorzaken. Dat dat blijkt niet alleen uit cijfers van verzekeraars, maar ook uit die van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Onvermijdelijk
Dit risico dekken verzekeraars af door een hogere premie te rekenen voor jongeren. Verder hebben zij minder keuze. Er zijn namelijk autoverzekeraars bij wie je geen autoverzekering kunt afsluiten als je nog geen 25 bent.

Volgens brancheorganisatie Verbond van Verzekeraars is de hoge premie onvermijdelijk en is het einde van de premiestijging waarschijnlijk nog niet in zicht. Verzekeraars hebben jarenlang verlies geleden op hun autopolissen. Dat komt omdat de premie vanwege de enorme concurrentie eigenlijk te laag was.

Goed vergelijken
Als jongere bestuurder ontkom je waarschijnlijk niet aan een hogere premie voor jouw autoverzekering. Maar omdat er grote verschillen zijn in het acceptatiebeleid en de premieopslagen, ben je bij de ene maatschappij misschien wel beter af dan bij de andere. Daarom kan het lonen verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Zoek jij een goede autoverzekering met een zo laag mogelijke premie? Neem dan eens contact met ons op. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden zodat jij de beste autoverzekering met de scherpste premie kunt kiezen. Bel of mail ons gerust.06-06-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top