Fietsverzekering? Let op de premie!

Uw fiets is een kostbaar bezit. Maak het fietsendieven daarom zo lastig mogelijk! Wilt u uw fiets verzekeren tegen diefstal? Kies uw polis dan zorgvuldig.

Van oudsher is Nederland een fietsland. Jaarlijks kopen ongeveer een miljoen landgenoten een fiets. Maar er worden ook veel fietsen gestolen. Het precieze aantal is niet bekend, maar naar schatting zijn het er ongeveer 500.000.

Met een gemiddelde prijs van zo’n € 1.000 is een gewone fiets al een kostbaar bezit. Een e-bike kost gemiddeld zelfs € 2.000. Reden genoeg om uw fiets zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal.

Fiets naar binnen
Wist u dat de meeste fietsen worden gestolen in de nabijheid van de woning van de eigenaar ervan? Stal uw fiets daarom bij voorkeur in uw schuur, garage of hal. Is dat niet mogelijk? Zet uw fiets dan binnen een omheining en doe hem altijd op slot.

Vastzetten aan 'de wereld'
Ook steden zijn een populair werkgebied voor fietsendieven. Datzelfde geldt voor de omgeving van trein- en busstations. Stal uw fiets daarom bij voorkeur in een bewaakte fietsenstalling. Laat u uw fiets toch op straat staan? Gebruik dan meerdere sloten. Omdat fietsendieven vaak in één type slot zijn gespecialiseerd, verkleint u zo de kans op diefstal. Het beste is het om uw fiets met een kettingslot vast te maken aan ‘de wereld’, bijvoorbeeld aan een hek, een lantaarnpaal of een brugleuning.

Inboedelverzekering
Is uw fiets uit uw tuin of schuur gestolen? Dan dekt uw inboedelverzekering misschien de schade. Datzelfde kan gelden als uw fiets in een gezamenlijke berging stond. Soms moet u wel kunnen aantonen dat u uw fiets op slot heeft gezet, zelfs als deze binnen stond. Controleer daarom de voorwaarde van uw verzekering. Komt u er zelf niet uit? Bel ons dan even, wij helpen u graag.

Fietsverzekering
Uiteraard kunt u uw fiets ook verzekeren tegen diefstal. Maar let op, de ene fietsverzekering is de andere niet. Er kunnen grote verschillen zijn in de hoogte van de premie. Sommige verzekeraars hanteren namelijk extra criteria zoals bijvoorbeeld de leeftijd van de verzekeringsnemer en diens woonplaats.

Veel duurder
Daardoor kunt u bij de ene maatschappij veel duurder uit zijn dan bij de andere. Dat geldt zeker als u in een stad woont waar het risico op diefstal groter is. Het loont dan zeker om de premies van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken.

Beste fietsverzekering vinden
Wilt u weten welke fietsverzekering voor u de beste is? Wij zoeken het graag voor u uit. Neem gerust contact met ons op.06-06-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top