Houd uw medewerkers binnen

De spanning op de arbeidsmarkt is opgelopen naar een nieuw hoogtepunt. In het eerste kwartaal van 2019 waren er gemiddeld 88 vacatures per 100 werklozen. Hoe voorkomt u dat uw huidige medewerkers vertrekken?

Hoe fijn het ook is dat de economie goed draait, er is een keerzijde. Het goede en gekwalificeerde personeel dat u nu heeft, kan verleid worden over te stappen naar een ander bedrijf. Aan het werven van nieuwe mensen bent u veel tijd en geld kwijt. Heel goed dus om u te focussen op behoud van personeel. Hoe u dat doet? Door rekening te houden met de belangen en behoeften van uw mensen.

Positieve werksfeer
Een slechte werksfeer in het bedrijf is een belangrijke reden voor medewerkers om uit te kijken naar een andere baan. Met goede communicatie en een open bedrijfscultuur kunt u veel goede medewerkers binnenboord houden. Eenmaal per jaar een functioneringsgesprek is niet voldoende. Praat regelmatig met uw medewerkers, vraag wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen en of ze werkdruk en stress ervaren. Geef een schouderklopje als ze goed presteren en vier hun successen. Leef mee met hun privésituatie. Maak heldere afspraken en houd u daaraan.

Ontwikkeling en groei
Als u oog heeft voor de talenten en ambities van uw medewerkers, is dat voor hen een sterke motivatie om bij u te blijven werken. Een goed opleidings- en loopbaanbeleid is daarom cruciaal. Heeft u een vacature, kijk dan eerst of er iemand binnen uw bedrijf is die hier belangstelling voor heeft. Niet 100% geschikt? Vul de functie iets anders in en bied uw medewerker bijscholing. En uw medewerkers hebben misschien goede ideeën om het werk beter in te vullen, producten te verbeteren of nieuwe markten aan te boren. Geef ze de ruimte om iets uit te proberen.

Waardering
Met complimentjes en opleidingen alleen bent u er niet. Uw medewerkers willen ook waardering in salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Heeft u ruimte om de lonen te verhogen? En kan uw pakket aan empoyee benefits misschien uitgebreid worden? Wij adviseren u graag over de invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden, van pensioenregeling en inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid tot collectieve verzekeringen. Neem daarvoor contact op met ons kantoor.27-05-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top