Explosieve groei aantal bouwbedrijven

Op 1 januari 2019 bedroeg het aantal bedrijfsvestigingen in de bouwnijverheid bijna 182 duizend. Dat is bijna 8 procent meer dan in 2018 en het hoogste aantal ooit gemeten. Bent u ook een bouwbedrijf gestart? Dan loopt u specifieke risico´s.

De explosieve groei van het aantal bedrijven in de bouwsector is grotendeels toe te schrijven aan de situatie op de huizenmarkt. Er zijn te weinig woningen, dus er moet veel worden bijgebouwd. Huizenbezitters kiezen bovendien vaak voor een verbouwing om meer ruimte te creëren of om hun woning te verduurzamen. En omdat het economisch goed gaat, is er ook meer geld voor woningverbetering.

Vooral zzp´ers
De meeste nieuwe bedrijven kwamen erbij in de algemene bouw, elektrotechnische bouwinstallatie, timmerbedrijven, vloer- en wandafwerkingsbedrijven, grondverzetbedrijven, schilders- en glaszetbedrijven, metsel- en voegbedrijven, loodgieters- en fittersbedrijven en stukadoors. Vrijwel alle starters zijn zzp´ers.

Risico´s bouwbedrijven
Als bouwondernemer heeft u te maken met specifieke risico´s. U werkt met materialen en gereedschappen. Die kunnen gestolen of vernield worden of ze kunnen beschadigd raken door brand of storm. Er kan tijdens de bouw iets mis gaan door ontwerp-, constructie- of materiaalfouten. Verder kunt u onbedoeld bij anderen schade veroorzaken. Bijvoorbeeld aan gebouwen en eigendommen van de opdrachtgever of aan persoonlijke eigendommen van mensen die op de bouwplaats werkzaam zijn.

CAR
Veel van deze risico’s kunt u afdekken met een Construction All Risk (CAR)-verzekering. Het is een typische maatwerkverzekering die u naar wens kunt invullen. Naast materieel en gereedschap kunt u hulpmateriaal zoals steigers, bouwketen, loodsen en machines meeverzekeren. Ook schade die ontstaat tijdens het transport of in de onderhoudsperiode kunt u afdekken. U kunt zich voor de duur van het hele bouwproject verzekeren en de verzekering verlengen als het project uitloopt. Bedenk dat klanten steeds vaker willen dat u een CAR-verzekering heeft.

Financiën
Naast bedrijfsrisico´s loopt u als zzp´er ook andere financiële risico´s. De kans op ongevallen is in de bouw bijvoorbeeld relatief groot. Wat gebeurt er met uw inkomen als u door een ongeval arbeidsongeschikt raakt? Is er iemand die u kan vervangen? En pensioenopbouw heeft misschien niet uw hoogste prioriteit, maar moet u op een gegeven moment toch echt gaan regelen.

Neem contact op met ons kantoor als u als zzp´er in de bouw werkt of gaat werken. Wij bespreken met u hoe uw CAR-verzekering eruit moet zien en welke andere verzekeringen en voorzieningen u nodig kunt hebben.20-05-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top