Biedt uw werkgever geen pensioenregeling?

Toen het CBS eind vorig jaar meldde dat 13% van de werknemers in Nederland geen pensioenregeling heeft, kwam dat als een verrassing. Er werd aangenomen dat dat percentage veel lager lag. Bouwt u ook geen pensioen op bij uw werkgever? Kom dan in actie.

Eind 2016 bouwden in totaal 856.000 werknemers geen pensioen op. Dat is 13% van alle werknemers. In eerdere tellingen werd uitgegaan van 4%, maar het CBS heeft nu een nauwkeurigere methode gebruikt en daaruit bleek een veel hoger percentage pensioenlozen. Een groot deel (40%) van de werknemers zonder pensioenregeling heeft een vast contract. De overige werknemers hebben een tijdelijk of flexibel contract.

Kleine bedrijven
Welke bedrijven hebben geen pensioenregeling? In 98% van de gevallen zijn dat ondernemingen die minder dan tien mensen op de loonlijst hebben staan. In de sector industrieel ontwerp en vormgeving, fotografie, vertaling en overige consultancy valt bijna de helft niet onder een regeling.

Hoe ziet de pensioenregeling van uw bedrijf eruit? Of weet u niet of u überhaupt pensioen opbouwt? Vraag uw werkgever om informatie en uitleg.

Zelf pensioen opbouwen
Financiële zekerheid op latere leeftijd is erg belangrijk. En een pensioenregeling bij uw werkgever levert een aanzienlijke bijdrage aan uw toekomstige inkomen. Denk er daarom niet te gemakkelijk over als uw werkgever een dergelijke regeling niet aanbiedt. Uw bedrijf heeft geen pensioenplicht, dus u zult zelf iets moeten doen om voor pensioeninkomsten te zorgen. Met ons kunt u bespreken hoe u dat het beste aanpakt.

Eerst een analyse…
Als uitgangspunt voor ons advies nemen we uw wensen en mogelijkheden voor uw pensioen. Daarom willen we eerst een goed beeld krijgen en vragen we naar het volledige financiële plaatje. Hoe hoog is uw inkomen, wat doet u aan vermogensvorming? Heeft u een koopwoning en wanneer is de hypotheek afgelost? Heeft u kinderen en tot wanneer verwacht u hen financieel te moeten ondersteunen? Heeft u bij eerdere werkgevers al pensioen opgebouwd en zo ja, hoe staat dit pensioen ervoor? Ook uw leeftijd en de tijd die u nog rest om pensioen op te bouwen, zijn uiteraard belangrijk om te weten.

…dan advies
Pas als we een beeld hebben van uw mogelijkheden en uw behoeften, adviseren wij u over maatregelen.

Bouwt u geen pensioen op of bent u bang dat het niet voldoende is? Neem dan contact op met ons kantoor.28-01-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top