Slipcursus ook aanrader voor ervaren rijders

Niet alleen uw eigen gedrag bepaalt hoe veilig u met de auto op de openbare weg bent. Medeweggebruikers, weersomstandigheden en slechte wegen kunnen uw veiligheid in gevaar brengen. Om daar mee om te gaan, kan een slipcursus uitkomst bieden.

In de wintermaanden vinden meer ongevallen plaats dan in de zomer. Dat komt doordat er meer in het donker gereden wordt en doordat de weersomstandigheden vaak slechter zijn. Hevige regen, hagel, (natte) sneeuw, vorst en mist zijn een gevaar voor de verkeersveiligheid. Een strenge winter met gladde wegen zijn het meest risicovol, maar ook in een zachte winter stijgt het aantal schademeldingen.

Auto onder controle
Bent u bang om bij slecht weer de controle over het stuur te verliezen? Dan is een slipcursus misschien iets voor u. U krijgt een betere zit- en stuurhouding aangeleerd, leert goed te kijken en reageren en oefent in rem- en uitwijk- en sliptechnieken. Ook krijgt u tips hoe u zuiniger kunt rijden en hoe u effectief reageert op risicovol gedrag van anderen. Er zijn korte cursussen van een paar uur of langere die een dag in beslag nemen. Welke cursus u nodig heeft, hangt af van uw rijvaardigheden en van de vraag hoe onzeker u zich voelt.

Minder schade
Vooral jongeren tussen de 18 en 24 jaar die vaak maar net hun rijbewijs hebben, kunnen baat hebben bij een slipcursus. Zij behoren tot de grootste brokkenmakers en lopen meer risico op een dodelijk ongeval. Uit schadecijfers blijkt dat jongeren die een slipcursus hebben gevolgd 25% minder schade veroorzaken dan jongeren die geen cursus volgden. Er zijn daarom verzekeringsmaatschappijen die (jonge) klanten korting geven op de autopremie als zij deelnemen aan een slipcursus. Andere verzekeraars vergoeden de kosten van de cursus.

Te zelfverzekerd
Ook voor meer ervaren bestuurders kan een slipcursus een aanrader zijn. U heeft zich bepaalde gewoonten eigen gemaakt die misschien in bepaalde situaties verkeerd kunnen uitwerken. Of u bent zo zelfverzekerd dat u niet meer ziet wat u fout doet.

Meer autoschades in de winter? Goede reden om het eens over uw autoverzekering te hebben. Neem contact op met ons kantoor. Wij adviseren u graag over een beter passende autoverzekering.10-01-2019
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top