Heeft u uw zorgverzekering voor 2019 al afgesloten?

Alle zorgverzekeraars hebben de premies voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Gemiddeld betalen we in 2019 iets meer per maand aan premie. Heeft u uw verzekering al onder de loep genomen? Wellicht is het verstandig om over te stappen en/of het een en ander aan te passen. Denk voordat u een definitieve keuze maakt in ieder geval over de volgende zaken na.

Aanvullend verzekeren, of niet?
Met een zorgverzekering bent u gedekt voor kosten uit het basispakket. Een aanvullende zorgverzekering sluit u af als u zorg vergoed wilt krijgen die niet binnen de basisverzekering valt. Denk aan kosten voor contactlenzen of de tandarts. Een aanvullende verzekering loont alleen als de extra premie die u betaalt, lager is dan de zorgkosten die u in het komende jaar verwacht te maken. LET OP: de inhoud van aanvullende pakketten verschilt per verzekeraar.

Vrijwillige verhoging eigen bijdrage, of niet?
Het eigen risico is wettelijk vastgesteld op €385,-. Heeft u zorg nodig, dan betaalt u de eerste €385,- zelf en de zorgverzekeraar betaalt de rest. Voor mensen die vrijwel nooit zorg nodig hebben en ook in het komende jaar geen zorgkosten verwachten te maken kan het aantrekkelijk zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen met €100, €200, €300, €400 of zelfs €500. Het voordeel is dat men met een verhoging tientallen euro’s per maand kan besparen op de premie. Verwacht u in het komende jaar geen zorgkosten te maken en heeft u voldoende eigen middelen om de kosten te dekken wanneer u onverhoopt toch in het ziekenhuis terechtkomt? Dan is het het overwegen waard. Maar kijk vooruit: moet u voor een onderzoek naar het ziekenhuis of gebruikt u medicijnen? Dan betaalt u hiervoor eerst uw eigen risico.

Heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van uw zorgverzekering?
Het aanpassen van de zorgverzekering of overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan tot 31 december 24.00 uur. Als u alleen een basiszorgverzekering wilt afsluiten kunt u tot 1 februari terecht bij een nieuwe zorgverzekeraar. Let op: opzeggen bij de oude verzekeraar moet wel voor 31 december 2018 gebeuren. Bij het uitzoeken van de juiste zorgverzekering komt veel kijken. Op Finfin van Adfiz helpen we u bij het maken van de juiste keuze voor een zorgverzekeraar. Komt u er niet uit? Dan kunt u uw vraag via Finfin van Adfiz gratis en vrijblijvend stellen aan een financieel adviseur van Adfiz.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Op Finfin van Adfiz kunt u oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.11-12-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Toevoegen aan startscherm

Druk op
Kies de optie om onze app aan uw startscherm toe te voegen.

Website op Beginscherm iPhone/iPad zetten

Tik onderin op de Deelknop. Dat is het pictogram van een vierkant met het pijltje naar boven.

Tik op Zet op beginscherm. Of het pictogram van een vierkant met een plusteken erin.

U ziet de naam die op het beginscherm zal komen en het website-adres. Tik op de naam om die te veranderen, bijvoorbeeld als het een heel lange naam is.

Tik op Voeg toe.


Website op Startscherm Android-toestel zetten

Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes (Puntjes).

Tik op Toevoegen aan startscherm.

Geef de site een herkenbare titel of laat de standaardbenaming staan.

Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen.

Top