Grote verschillen in hoogte lijfrente-uitkeringen

Komt uw lijfrente binnenkort vrij? Dan is het moment aangebroken om hem om te zetten in een uitkering. Ga niet op de eerste de beste aanbieding in, maar vraag ons om advies. Wij kunnen marktbreed vergelijken en laten u zien welke oplossing voor u goed uit pakt.

U heeft jarenlang premie betaald voor uw lijfrente. Of misschien heeft u ooit een koopsom gestort. In ieder geval is uw inleg voor u belegd en heeft u een mooi kapitaal opgebouwd. Als de opbouwfase voorbij is, komt de uitkeringsfase. U zet het opgebouwde kapitaal om in periodieke uitkeringen, waarmee u bijvoorbeeld uw AOW aanvult. Die omzetting moet u doen voor 31 december van het kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin het lijfrentekapitaal vrijkwam. Onderneemt u niet op tijd actie, dan loopt u het risico dat u in één keer belasting moet betalen over het hele bedrag. Ook kunt u nog een fiscale boete van 20% krijgen als u te laat uw lijfrente-uitkering aankoopt.

Tienduizenden euro´s verschil
Een belangrijke vraag is bij welke aanbieder u de lijfrente-uitkeringen onderbrengt. Uw bank of verzekeraar komt ongetwijfeld met een aanbod, maar zeg daar niet klakkeloos ´ja´ tegen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat er grote verschillen zijn in de hoogte van uitkeringen, die op kunnen lopen tot 35%. Dat kan tienduizenden euro´s schelen. Het loont dus de moeite u in de mogelijkheden te verdiepen. U bent helemaal vrij om te kiezen.

Laat u adviseren
Lijfrente is ingewikkelde materie met financiële, juridische en fiscale aspecten. Wat er mogelijk is, hangt onder meer af van het lijfrenteproduct dat u heeft. Als u contact opneemt met ons kantoor, bespreken we hoe dat zit in uw situatie. Ook overleggen we met u of het misschien verstandig is het kapitaal nog wat verder te laten renderen. Wilt u de lijfrente omzetten, dan zoeken we uit bij welke aanbieder u in uw situatie het beste af bent en adviseren we u uitgebreid04-12-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top