Uw auto klaar voor de winter

Of de winter net zo zacht wordt als vorig jaar, weten we nog niet. Maar met de kans op sneeuw, lage temperaturen en gladheid, moet u de komende maanden hoe dan ook rekening houden. Met de volgende tips maakt u uw auto winterklaar.

Banden
Wissel uw zomerbanden voor winterbanden. Winterbanden geven meer grip op de weg bij temperaturen onder de 7 graden Celsius en bij een nat wegdek. In het buitenland zijn winterbanden soms verplicht. Goed om te weten met het oog op uw wintersportvakantie.

Ruiten
Om het ijs van de autoruit te halen, hanteert u uiteraard de ijskrabber. Maar die is minder nodig als u een speciale deken voor de voorruit gebruikt, die bevriezing voorkomt. Zorg verder voor schone ruiten, want die beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. En vul ten slotte de ruitensproeiervloeistof bij met een antivriesvariant.

Deuren
Ook de rubbers van de autodeuren kunnen bevriezen. Voorkom dat door ze goed schoon te maken en in te smeren met vaseline. U kunt ook een speciale spray, een rubberstick of talkpoeder gebruiken. Met een slotontdooier lost u het probleem van bevroren sloten op. Denk er wel aan de slotontdooier buiten de auto te bewaren. Anders kunt u er niet bij op het moment dat u het nodig heeft.

Accu
De zelfontlading van de accu gaat sneller bij koude temperaturen. Zorg er daarom voor dat u bij lage temperaturen niet alleen korte ritjes maakt, want de dynamo kan dan de accu niet voldoende bijladen.

Remmen
Goede remmen zijn altijd belangrijk, maar bij natte en gladde wegen is dat belang nog groter. Laat uw remmen daarom nakijken bij uw garage. Bedenk dat bij vorst de handrem kan vastvriezen. Gebruik hem dan liever niet bij het parkeren, maar zet de auto in een versnelling.

Carrosserie
Gelukkig wordt er gestrooid als het sneeuwt. Maar strooizout tast metaal van carrosserie, onderstel en velgen aan. Een regelmatige wasbeurt in winterse perioden is daarom verstandig.

Niet alleen de auto
Niet alleen de kwaliteit van de auto is belangrijk om de kans op ongevallen of pech te verkleinen. Uw rijstijl moet ook passen bij de weersomstandigheden. Rijd niet te hard en houd meer afstand als het glad of mistig is. Stel verder een winterpakket samen voor het geval u vast komt te zitten in de sneeuw en de kou. Denk aan een zaklamp, een lifehammer, een schep en veger, een veiligheidsvest, een zonnebril, een deken en voldoende drinken.

Kan uw autoverzekering beter?
In de winter neemt de kans op autoschade met maar liefst 60% toe. Wilt u zeker weten dat uw autoverzekering u bij schade voldoende te bieden heeft? Neem contact op met ons kantoor. Wij lichten de polis door en adviseren u over verbeteringen.03-12-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top