Verzekeren tegen cybercrime. Verstandig of niet?

Bedrijven worden dagelijks geconfronteerd met pogingen tot cybercrime. Wanneer een poging slaagt, draaien bedrijven vaak zelf voor de kosten op. Deze kosten kunnen hoog oplopen wanneer de website bijvoorbeeld wordt gehackt en de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Maar ook bij imagoschade of een datalek zijn de kosten vaak niet te overzien. Daarom is het mogelijk een cybercrimeverzekering af te sluiten. Is dit verstandig?

Of het rendabel is om uw bedrijf te verzekeren tegen cybercrime is afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel risico loopt het bedrijf? Welke maatregelen kunt u zelf nemen om deze risico’s te beperken? Hoe hoog is de schade wanneer internetcriminelen binnen uw organisatie toeslaan? Hoe afhankelijk bent u van het internet en over hoeveel belangrijke gegevens en informatie beschikt u? Een cybercrimeverzekering is het overwegen waard.

Wat dekt de verzekering?
Check altijd goed wat de verzekering exact dekt voordat u de verzekering afsluit. Lees ook de voorwaarden goed door: het kan zijn dat u bijvoorbeeld alleen verzekerd bent wanneer uw computer over bepaalde antivirussoftware beschikt of wanneer het personeel van uw bedrijf voldoende op de hoogte is van de risico’s en bijgeschoold is. Over het algemeen dekt de cyberverzekering zes onderdelen:

  1. Systeeminbraak
  2. Privacy
  3. Digitale aansprakelijkheid
  4. Hacking
  5. Afpersing
  6. Omzetverlies door cyberaanvallen

Kortom: een verzekering tegen cybercrime kan verstandig zijn, maar dit verschilt per bedrijf. Wilt u meer weten over cybercrime? Op Finfin van Adfiz leest u welke vormen van cybercrime er zijn en kunt u testen hoeveel risico uw bedrijf loopt.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Op Finfin van Adfiz kunt u oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.23-10-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top