Goed investeringsplan nodig voor bedrijfskrediet

U heeft mooie investeringsplannen en daarvoor is financiering nodig. Geldverstrekkers willen u graag van dienst zijn, maar niet zonder een goed investeringsplan. Zowel de harde cijfers als uw ondernemerskwaliteiten moeten overtuigen.

Met een investeringsplan kunt u laten zien wat uw ideeën zijn om te groeien en hoe u die denkt te realiseren. Als het plan goed onderbouwd is, kunt u geldverstrekkers overtuigen en groen licht krijgen voor de financiering. Maar niet alleen voor de bank, ook voor uzelf is uw plan verhelderend. Door uw ideeën op papier te zetten, te verantwoorden en te becijferen, komt u erachter waar de risico´s zitten en wat er beter kan.

Kosten en baten
In het investeringsplan geeft u aan wat uw plannen zijn en waarom u denkt dat ze reëel en haalbaar zijn. Daarvoor is een goede cijfermatige onderbouwing nodig van de kosten en de opbrengsten. In het plan staat daarom een overzicht van de bedrijfsmiddelen die u moet aanschaffen en diensten die u moet afnemen, en de kosten die daarmee gepaard gaan. Een gericht marktonderzoek en een concreet marketingplan moeten aantonen hoe levensvatbaar uw plannen zijn en wat ze naar verwachting gaan opleveren.

Wie bent u?
Een financier beoordeelt uw kredietaanvraag niet alleen op basis van de cijfers. Uw ondernemerskwaliteiten zijn minstens zo belangrijk. Wie bent u als ondernemer? Wat zijn uw sterke en zwakke punten? Hoe heeft u uw bedrijf tot nu toe geleid en wat heeft u daarvan geleerd? Heeft u voldoende inzicht in de verplichtingen die met de kredietverstrekking gepaard gaan?

Sparren met een adviseur
Uiteraard wilt u zelf vorm geven aan uw investeringsplan. Toch kan het goed zijn om daarover te sparren met financiële professionals. Uw accountant kan u helpen maar ook wij gaan graag met u in gesprek over uw plannen. Wij kunnen een risicoanalyse maken, adviseren over financiële oplossingen en offertes opvragen voor bijvoorbeeld bedrijfsverzekeringen. Ook weten wij bij welke financiers u aan kunt kloppen en welke voorwaarden deze stellen aan kredietverstrekking. Wilt u uw investeringsplannen waarmaken? Neem dan contact op met ons kantoor.23-10-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top