Financiële problemen vergroten kans op vechtscheiding

Na vakantieperiodes neemt het aantal aanvragen voor een echtscheiding toe. In een kwart van de gevallen mondt die echtscheiding uit in een vechtscheiding. Niet zelden blijken daar financiële problemen aan ten grondslag te liggen.

Sommige echtscheidingen lopen uit op een groot gevecht waarbij het niet alleen gaat om een scheiding, maar ook om een afrekening. Het is dan de bedoeling om de ander te beschadigen in materieel of immaterieel opzicht. Helaas mondt 24 procent van de echtscheidingen uit in een vechtscheiding, blijkt uit recent onderzoek.

Kans op vechten
Volgens de onderzoekers zijn de belangrijkste redenen om uit elkaar te gaan: ‘geen vertrouwen meer in elkaar hebben’ en ‘op elkaar uitgekeken zijn’. Wat een vechtscheiding anders maakt, zijn de sterke emoties die spelen, vaak veroorzaakt door onverwerkt oud zeer of ontrouw van de ander. Maar opvallend is dat ook financiële problemen bij vechtscheidingen veel vaker als reden genoemd worden dan bij een ‘normale’ echtscheiding. Financiële problemen verhogen de kans op vechten tijdens de echtscheiding zelfs meer dan vreemdgaan of lichamelijk geweld.

Betere relatie
Of u nu huwelijksplannen heeft, gelukkig getrouwd bent of een echtscheiding overweegt, het is altijd van groot belang om de financiën onderling goed te regelen. Doet u dat terwijl de relatie goed is, dan is de kans groot dat u tot beider tevredenheid gezamenlijke afspraken kunt maken. En dat is goed voor uw relatie. Uit eerder onderzoek is gebleken dat partners die hun financiën op orde hebben minder vaak discussies en ruzies hebben met elkaar en met vrienden en familie. Wij kunnen u helpen financieel overzicht te krijgen en oplossingen te bedenken voor financiële kwesties of die nu urgent zijn of op een later moment gaan spelen.

Professioneel advies
Is uw relatie stuk gelopen en besluit u uit elkaar te gaan? Dan kan het lastig zijn om er samen financieel uit te komen, terwijl er juist zoveel te regelen is: van alimentatie tot hypotheek en van pensioen tot verzekeringen. Omdat emoties in deze periode hoog op kunnen lopen, kunt u advies van een professional goed gebruiken.

Voorkom problemen met uw partner en regel samen uw financiële zaken goed. Neem daarvoor contact op met ons kantoor.05-10-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top