Andere baan, andere financiën

Nu de economie helemaal is opgebloeid en er volop vacatures zijn, voelt u misschien de verleiding om te solliciteren naar een andere baan. Maar wat zijn de gevolgen van een nieuwe baan voor uw financiën?

De tijd dat een vaste baan voor het leven heilig was, is voorbij. Uit een recente enquête van Brunel blijkt dat maar liefst 20 procent van de Nederlanders verwacht tijdens zijn carrière vaker dan vijf keer van baan te wisselen. Bij jongeren is dat zelfs 34 procent. Werk blijft bovendien heel belangrijk voor ons en niet alleen vanwege het geld. Zo zegt 84 procent van de ondervraagden te blijven werken wanneer zij in de loterij €30 miljoen zouden winnen. En twee derde zegt een leukere baan belangrijker te vinden dan meer loon.

Kijk ook naar de financiën
Dat u met uw hart kiest voor een bepaalde baan is natuurlijk prima. Maar dat wil niet zeggen dat u uw ogen moet sluiten voor de financiële gevolgen. Wat kan er veranderen?

Hoger inkomen. Een hoger salaris, specifieke bonussen of een dertiende maand, die u voorheen niet had. Het is leuk om uw inkomen te zien stijgen. Maar wat doet u met die extra financiële ruimte? Uitgeven aan de leuke dingen in het leven? Sparen voor een specifiek doel? Of krijgen verhuisplannen ineens vastere vormen?

Andere pensioenregeling. Als u overstapt naar een nieuwe werkgever, is de kans groot dat u onder een andere pensioenregeling gaat vallen. Hoe pakt dat voor u uit en moet u misschien aanvullende maatregelen treffen om uw pensioen op peil te houden?

Andere arbeidsvoorwaarden. Niet alleen het salaris is van belang als u een nieuwe baan accepteert. Kijk ook naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat heeft uw nieuwe werkgever bijvoorbeeld voor u geregeld als u arbeidsongeschikt raakt? Heeft u (weer) de beschikking over een leaseauto? Kunt u meedoen aan een collectieve zorgverzekering of collectieve schadeverzekeringen?

Bespreek de veranderingen
Accepteert u een nieuwe baan, kan dat gevolgen hebben voor uw vermogensvorming, uw hypotheekmogelijkheden, uw pensioen en uw verzekeringen. Goed dus om in dat geval contact met ons op te nemen om alle veranderingen te bespreken en u te laten adviseren over passende financiële regelingen.01-08-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top