Nu oplossing zoeken voor uw aflossingsvrije hypotheek

Uit een onderzoek van ouderenbond Anbo van begin dit jaar, bleek dat honderdduizenden ouderen met een aflossingsvrije hypotheek in de problemen komen, of dreigen te komen. Verkeert ook u in de gevarenzone?

Ruim 40% van de ouderen met een aflossingsvrije hypotheek heeft volgens de onderzoekers van de Anbo niet goed nagedacht over hoe ze hun woningschuld na 30 jaar kunnen aflossen. Als u een aflossingvrije hypotheek heeft, wilt u natuurlijk weten of u straks ook in de problemen komt en wat u kunt doen om dat op te lossen.

Blijven wonen of verhuizen?
Als uw hypotheek na 30 jaar afloopt, heeft u twee mogelijkheden: in het huis blijven wonen of verhuizen. Wilt u het liefst in uw woning blijven, dan zult u een nieuwe hypotheek af moeten sluiten. Het hangt af van uw pensioeninkomsten of dat kan. Met alleen AOW en eventueel een klein pensioentje, zijn de hypotheekmogelijkheden beperkt. Het kan dan zijn dat u uw hypotheekschuld niet opnieuw gefinancierd krijgt en dus uw woning moet verkopen en moet verhuizen.

Kopen of huren?
Maar misschien is verhuizen precies wat u wilt. Dan is de vraag: kiest u voor een koop- of voor een huurwoning? Als de overwaarde op uw huidige woning hoog is, kunt u van de opbrengst misschien een kleinere woning of een goedkopere woning in een ander deel van het land kopen. Komt u toch nog iets tekort, dan behoort een kleine hypotheek vaak wel tot de mogelijkheden. Gaat u liever huren, dan kunt u met de overwaarde nog jarenlang de huur betalen. Maar of verkopen en verhuizen echt gaat werken, is moeilijk te zeggen. Want gaat het wel lukken om uw huis te verkopen? Wie weet is er opnieuw sprake van een nieuwe huizencrisis en staat uw huis jaren te koop. En hoe gemakkelijk vindt u een nieuwe huur- of koopwoning?

Nu maatregelen treffen
Hoewel u misschien nog niet weet wat u aan het eind van de looptijd van uw hypotheek gaat doen, is het toch goed om met ons te bespreken hoe u eventuele problemen voor kunt zijn. Hoe eerder u in actie komt, hoe beter. Want als u meer tijd heeft, heeft u meer mogelijkheden. Wij bekijken wat uw huidige mogelijkheden zijn. Om de aflossingsvrije hypotheek (deels) af te lossen bijvoorbeeld, om te sparen of om nu al te verhuizen. Neem contact op met ons kantoor.26-07-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top