Ondernemer? Laat u deze zomer niet oplichten!

Het aantal meldingen van ondernemers die te maken krijgen met acquisitiefraude neemt toe. Vooral in de zomer – als ondernemers zelf op vakantie zijn – zijn fraudeurs actief. Ondanks dat het plegen van acquisitiefraude strafbaar is, vindt acquisitiefraude nog vaak plaats. Hierbij 8 tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Spooknota’s die in de inbox verschijnen en phishing mailtjes van ‘banken’: voor de meeste ondernemers is het geen verrassing meer als ze een dergelijk bericht in de mailbox ontvangen. Maar ook acquisitiefraude is populair onder oplichters. Acquisitiefraude is een vorm van fraude waarbij geprobeerd wordt om u als ondernemer te laten betalen voor advertenties, die uiteindelijk niet (of nauwelijks) geplaatst worden. Veel ondernemers denken dat zij er niet in trappen, maar fraudeurs gaan steeds geraffineerder te werk met als gevolg dat het u veel geld kan gaan kosten.

Hoe voorkom ik acquisitiefraude? 8 tips!
Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van acquisitiefraude. Hier volgen 8 tips:

  1. Doe nooit direct toezeggingen en onderteken contracten niet zomaar.
  2. Heeft u twijfels over een bedrijf? Neem dan contact op met het Steunpunt Acquisitiefraude. Zij kunnen nagaan of er meldingen over het desbetreffende bedrijf bekend zijn.
  3. Ontvangt u een e-mail met een interessante aanbieding? Controleer dan de afzender van de e-mail goed en klik niet zomaar op toegevoegde bijlages en links.
  4. Fraudeurs gebruiken vaak namen die lijken op echte bedrijven. Controleer of dit klopt.
  5. Indien er gevraagd wordt om een contract te verlengen, ga dan eerst na of u daadwerkelijk een contract met dit bedrijf heeft.
  6. Licht uw personeel in over acquisitiefraude en zorg dat zij alert zijn op deze manier van frauderen.
  7. Ontvangt u een factuur van een onbekend bedrijf, ga dan niet direct over tot betaling maar controleer eerst of de afgesproken diensten geleverd zijn.
  8. Vertrouwt u een bedrijf niet? Meld dit dan bij de Fraudehelpdesk. Dit fraudemeldpunt bekijkt of er al klachten over het bedrijf binnen zijn en geeft adviezen.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Op Finfin van Adfiz kunt u oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.24-07-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top