Duurzaam wonen: hoe kunt u geld én energie besparen?

Steeds meer mensen treffen energiebesparende maatregelen om te profiteren van meer wooncomfort en lagere maandlasten. Welke stappen kunt u zetten zodat ook u elke maand geld én energie bespaart?

Geld besparen en een steentje bijdragen aan een beter milieu. De voordelen van duurzaam wonen zijn de meeste huizenbezitters en -kopers niet onbekend. Een duurzaam huis - bijvoorbeeld een huis waarvoor men niet afhankelijk is van gas - wordt ook wel het huis van de toekomst genoemd. Een groot voordeel is dat het helemaal niet zo moeilijk is om duurzame maatregelen te treffen.

Energiebesparende voorzieningen
Een HR-ketel en zonnepanelen zijn bekende voorbeelden van energiebesparende voorzieningen. Wist u dat tien zonnepanelen u gemiddeld €450,- per jaar op kunnen leveren? Maar ook het voordeel van isolatie (onder andere het dak en de vloer) kan zomaar oplopen tot €550,- per jaar. Zo is de eenmalige investering voor een gemiddelde eengezinswoning van €2100,- in slechts 4 jaar terugverdiend. Benieuwd wat u nog meer kunt doen om uw woning te verduurzamen en geld te besparen? Lees meer in het Energiebespaarboekje.

Financiering verduurzaming
Wat veel huizenkopers niet weten is dat men extra kan lenen voor energiebesparende maatregelen. In 2018 kunnen we nog maar 100% van de woningwaarde lenen bij de bank, tenzij men extra geld nodig heeft om de woning te verduurzamen. Hiervoor kunnen huizenkopers 6% meer hypotheek krijgen, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De maandelijkse hypotheeklasten worden iets hoger, maar door de lagere energierekening zijn de woonlasten onderaan de streep vaak zelfs lager. Voordeel: u hoeft op voorhand nog niet exact te weten welke energiebesparende maatregelen u wilt treffen. Voorwaarde is uiteraard wel dat het volledige bedrag aan deze maatregelen besteed wordt.

Energiebespaarbudget
Deze extra financieringsruimte wordt het Energiebespaarbudget genoemd. Uw financieel adviseur of de hypotheekadviseur kan u hier meer over vertellen. Meer weten? Hier leest u meer informatie over woningverduurzaming.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Op Finfin van Adfiz kunt u oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.10-07-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top