Winstgevend verbouwen

Uw woning is toe aan een opknapbeurt en u bent bereid flink te investeren in een verbouwing. Maar u wilt wel dat u de kosten (deels) terugverdient als u uw huis gaat verkopen. Welke veranderingen leiden tot een hogere woningwaarde?

Meer ruimte
De beste investering in uw huis is meer ruimte creëren. Elke vierkante meter extra maakt uw woning meer waard. Een florissante dakkapel kan uw kleine rommelzolder omtoveren in een riante extra slaapkamer, een uitbouw maakt uw woonkamer een stuk groter en een hele verdieping boven op uw huis is al helemaal een enorme ruimtewinst. Bedenk wel dat u de arbeidskosten van een verbouwing meestal niet terugziet in de nieuwwaarde van uw huis. Een dure, arbeidsintensieve verbouwing vlak voor een verhuizing is dan ook af te raden.

Energiebesparing en veiligheid
Dubbel glas, goede isolatie, een nieuwe CV-ketel, zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming, het zijn allemaal slimme investeringen. Niet alleen ziet u een flink deel van de investeringen terug in uw vraagprijs, u verdient er direct aan omdat uw energiekosten omlaag gaan. Ook brandvertragende maatregelen en goede sloten op ramen en deuren verhogen de waarde van uw huis.

Keuken en badkamer
De keuken, badkamer en toilet zijn bij uitstek trend- en smaakgevoelig. Hoe mooi of kostbaar ook, ze verhogen de waarde van uw woning amper, want de nieuwe bewoners willen hun eigen keuze maken. Bent u van plan nog heel lang in uw woning te blijven, kies dan gerust de inrichting die bij u past. Vermoedt u dat u binnen enkele jaren verhuist, maar wilt u de kosten van de verbouwing wel voor een deel terugverdienen? Kies dan voor neutrale kleuren en een tijdloze inrichting. Dat maakt het huis aantrekkelijk voor kopers die (voorlopig) geen zin of tijd hebben om de boel op te knappen. En dat zijn er veel. Maar liefst 68% van de kopers wil hun nieuwe woning zo kunnen betrekken.

Onderhoud
Als u verbouwingsplannen heeft, neem dan direct het achterstallige onderhoud mee: scheuren in muren, loszittende tegels, slecht geverfde onderdelen, kapotte ruitjes, ontbrekende plinten et cetera, pak het aan. Een goed onderhouden woning is meer waard en is sneller verkocht. Worden de verkoopplannen vaster? Werk dan niet alleen de slordigheden weg, maar zet ook alles goed in de verf.

Geld lenen
Heeft u onvoldoende financiële reserve om een verbouwing te betalen? Neem dan contact op met ons kantoor om te bespreken hoe u de financiering toch rond krijgt. Goed om te weten: als u geld leent of uw hypotheek verhoogt om een verbouwing te realiseren, is de rente die u betaalt aftrekbaar.03-07-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top