Hypotheek onafhankelijke adviseur vaak voordeliger

U wilt een woning kopen en heeft een hypotheek nodig. Dan denkt u misschien in eerste instantie aan uw bank. Maar uit onderzoek blijkt dat u bij een onafhankelijke hypotheekadviseur vaak goedkoper uit bent. Waar ligt dat aan?

De kosten van een hypotheek verschillen tussen banken en onafhankelijke adviseurs. Zo is het hypotheekadvies bij de bank vaak goedkoper, maar vallen de hypotheekkosten in de jaren daarna bij de onafhankelijke hypotheekadviseur juist lager uit. Uit recent onderzoek is gebleken dat u met een looptijd van 10 jaar bij een onafhankelijk adviseur gemiddeld zo'n €8.000 voordeliger uit bent dan bij een bank. Bij een looptijd van 30 jaar is het verschil €15.000.

Grotere kans op scherpe rente
Dat verschil is vooral te verklaren uit het feit dat een bank altijd zijn eigen hypotheken zal willen verkopen. Maar het assortiment van een bank is veel beperkter dan dat waaruit wij als onafhankelijke adviseur kunnen kiezen. Wij doen immers zaken met een breed scala aan geldverstrekkers. En ja, hoe groter het assortiment, hoe groter de kans dat daar ook de hypotheek met de scherpste rente bij zit.

Toekomstbestendige hypotheek
Maar is de rente wel het belangrijkste als u een hypotheek afsluit? Nee, niet per se. De voorwaarden moeten ook echt goed in orde zijn. Want dan kan de hypotheek meebewegen als uw financiële of persoonlijke situatie verandert, als u sneller wilt aflossen of als u gaat verhuizen. Met goede voorwaarden blijft de hypotheek gedurende de hele looptijd bij u passen. Maar de afgelopen jaren zijn de verschillen tussen de voorwaarden van verschillende geldverstrekkers steeds kleiner geworden. Het is dus goed mogelijk een hypotheek te vinden met gunstige voorwaarden én een scherpe rente.

Gedegen advies
Bent u op zoek naar een goede hypotheek? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij vinden voor u een hypotheek met een gunstige rente en met prima voorwaarden. Ook komt in ons adviesgesprek relevante informatie aan de orde zoals de bijleenregeling, de verhuisregeling en rentekorting. Ook dat kan u geld schelen.30-05-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top