Dek de risico’s af bij een actieve vakantie

Voor sommige vakantiegangers kan de vakantie niet actief genoeg zijn: een parachutesprong, bungeejumpen of mountainbiken door de bergen. Natuurlijk gaat u ervan uit dat alles goed gaat en u veilig weer terugkeert naar uw vakantieadres, maar wat als er iets misgaat en u medische zorg nodig heeft? Een goede reisverzekering op maat is noodzakelijk.

U denkt wellicht dat uw standaard reisverzekering de kosten dekt. Helaas werkt dit niet altijd zo. Voor veel reisverzekeringen geldt dat zij de risico’s van extreme sporten niet dekken. Andere verzekeraars dekken de kosten alleen als u een reisverzekering mét wintersportdekking heeft. Het komt ook voor dat reisverzekeringen de kosten alleen dekken wanneer u hier expliciet om gevraagd heeft bij het afsluiten van de reisverzekering. Het is dus belangrijk om hierbij stil te staan, voordat u in het vliegtuig stapt.

Controleer de voorwaarden van uw reisverzekering
Check altijd voor vertrek wat er allemaal wel en wat er niet gedekt is door uw reisverzekering. In de voorwaarden kunt u teruglezen welke (gevaarlijke) sporten verzekerd zijn. Vaak moet u – net als bij de wintersportvakantie – ook de medische kosten apart meeverzekeren. Hoewel de zorgverzekering verplicht is geneeskundige kosten te dekken, is deze vergoeding beperkt tot maximaal het Nederlands tarief. In andere landen kunnen de kosten een stuk hoger uitvallen, deze kosten zijn voor eigen rekening. Heeft u geneeskundige kosten meeverzekerd? Dan is er bovendien een grote kans dat u ook uw eigen risico vergoed krijgt in het buitenland.

Waar moet u op letten?
Stel uzelf de volgende vragen voordat u een reisverzekering (met extra dekking) afsluit:

 1. Waar ga ik naartoe op vakantie?
  Controleer of het land waar u naartoe gaat wel onder het dekkingsgebied van uw verzekeraar valt. De omschrijving van de Europa-dekking kan bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. Controleer dit goed.
 2. Wat ga ik doen op vakantie?
  Dit is van belang voor de dekking hulpverlening, geneeskundige kosten en ongevallen.
 3. Hoe lang en hoe vaak ga ik dit jaar op vakantie?
  Het antwoord helpt u te bepalen of u voor een kort- of een doorlopende reisverzekering moet kiezen.
 4. Met wie ga ik op vakantie?
  Gaat u met het gezin? Controleer dan of bijvoorbeeld de kinderen – en zo ja tot welke leeftijd – zijn meeverzekerd.
 5. Welke verzekeraar heeft het beste aanbod?
  Kijk hierbij niet (alleen) naar de prijs, maar let vooral op de voorwaarden.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Op Finfin van Adfiz kunt u oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.08-05-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top