Studenten vaak oververzekerd

Gaat uw zoon of dochter vanwege de studie op kamers wonen? Dan zal hij of zij bezig zijn met de stad ontdekken, vrienden maken en studeren. Verzekeringen staan dan niet op de eerste plaats. Maar misschien kunt u dat onderwerp toch even onder de aandacht brengen.

Uw kind gaat op kamers, dus een inboedelverzekering zou goed zijn om zijn spulletjes te verzekeren. Of dat zo is, kan hij het beste met ons bespreken. Er is namelijk een risico dat hij zich oververzekert. Uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC) blijkt namelijk dat bijna 60% van de verzekeraars voor de inboedelverzekering een tarief rekent dat gebaseerd is op een volledige woning. Als uw kind slechts één kamer in het studentenhuis bewoont, betaalt hij dus relatief veel. En als de inboedel uitsluitend bestaat uit tweedehands meubels, is het de vraag of de premie wel in verhouding is tot eventuele schade. Het is dan misschien beter om specifieke zaken te verzekeren, zoals de laptop, de mobiele telefoon en een muziekinstrument. Die zijn dan ook buitenshuis verzekerd. Voor grote schade door bijvoorbeeld brand, kan een spaarpotje aangelegd worden.

Bij u op de aansprakelijkheidspolis
Zijn er dan geen inboedelverzekeringen speciaal voor kamerbewoners? Jawel, maar de onderzochte verzekeraars koppelen die automatisch aan een aansprakelijkheidsverzekering. En die heeft uw kind waarschijnlijk niet nodig. Want als u zelf al een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking heeft, is uw uitwonende, studerende kind automatisch meeverzekerd. Met een eigen aansprakelijkheidsverzekering is hij dus oververzekerd.

Advies is nodig
Zo blijkt maar weer dat verzekeren altijd maatwerk is en dat het daarom handig is om je te laten adviseren. Laat uw kind daarom contact opnemen met ons kantoor om de verzekeringen te bespreken. Wanneer is hij nog met u meeverzekerd en wanneer moet hij zelf iets afsluiten? Welke verzekeringen zijn nodig en bij wie is hij dan het beste uit? Op kamers gaan is een geweldige mijlpaal. Wel zo prettig als je dan goed verzekerd bent.03-05-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top