Glasschade? Schakel de juiste hersteller in

Een grote showroom, kantoren met glaswanden en winkels met grote vitrines en winkelruiten. Mooi al dat glas, maar ook risicovol. Als het glas breekt, heeft u een probleem. Snel herstel is dan beslist noodzakelijk. Maar wie schakelt u in?

Als u een pand heeft met veel glas, weet u dat u glasbreuk goed moet verzekeren. Niet alleen om de kosten van het vervang vergoed te krijgen. U moet er ook op kunnen rekenen dat er snel ingegrepen wordt om verdere schade te voorkomen. Want gebroken glas vormt een risico voor de veiligheid van medewerkers, klanten en bezoekers. De scherven moeten dus snel opgeruimd worden. En als het glas in de buitenmuur gebroken is, kunnen dieven gemakkelijk binnenkomen. Ook om dat te voorkomen moeten er direct maatregelen getroffen worden.

Gecontracteerde hersteller
Wat is er dus logischer dan direct een glaszetter te bellen als u glasschade heeft? Toch moet u eerst even pas op de plaats maken. Het kan namelijk zijn dat uw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met een bepaalde glaszetter bij u in de buurt. Als u geen gebruikmaakt van deze gecontracteerde hersteller, is er een kans dat u de schade niet of niet volledig vergoed krijgt. Vraag ons daarom wie u moet bellen om de glasschade te herstellen. Of check zelf op het polisblad of in de voorwaarden welke hersteller aangesloten is bij de verzekeraar. U weet dan wie u moet inschakelen.

Gewoon of bijzonder glas
Overigens is met de glasverzekering doorgaans alleen ruitbreuk verzekerd. Krassen of lekkende ramen vallen niet onder de dekking. Bovendien sluiten verzekeraars vaak bepaalde oorzaken van glasbreuk uit. De dekking en de premie zijn verder onder meer afhankelijk van de hoeveelheid en het soort glas in uw bedrijfspand. Heeft u alleen normaal enkel of dubbel glas in ramen en deuren? Of moet ook glas in vitrines en toonbanken verzekerd worden? Of heeft u bijzonder glas, zoals glas met belettering, glas in lood, veiligheidsglas en gebogen glas? En wat is beter: het glas verzekeren als onderdeel van uw bedrijfsgebouwenverzekering of kiezen voor een aparte glasverzekering?

Vergelijkingen en advies
Er komt nogal wat kijken bij de keuze van een glasverzekering. Als u contact opneemt met ons kantoor helpen wij u daar graag bij. Wij vergelijken voorwaarden en premies, maken berekeningen en gaan na bij welke verzekeraar u het best uit bent.12-04-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top