Huizenkoper heeft moeite met hypotheektermen

Huizenkopers zijn vaak meer bezig met de inrichting van hun nieuwe woning dan met de inrichting van hun hypotheek. Want dat laatste is moeilijk te begrijpen en niet interessant. Maar goede voorlichting en advies over de hypotheek, kunnen u veel opleveren.

Annuïteiten, loan to value, hypotheekrenteaftrek en borgtochtprovisie. Het zijn maar een paar termen waar u mee te maken krijgt als u een huis gaat kopen. Heeft u geen idee wat die woorden betekenen? Dan bent u de enige niet. Zowel starters als doorstromers hebben hier moeite mee. Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de (potentiële) huizenkopers niet weet wat hypotheekrenteaftrek inhoudt. Ruim 40% kan niet goed uitleggen wat een annuïteitenhypotheek is en meer dan de helft (53%) tast in het duister over de betekenis van een lineaire hypotheek.

Moeilijke woorden
Vooral jongere huizenkopers beschouwen de hypotheektermen als een hoop moeilijke woorden, oninteressant en lastig te doorgronden. Hoewel ze vinden dat betrouwbare hulp en begeleiding bij de aanschaf van een woning nodig is, wachten ze er toch lang mee om die hulp in te schakelen. Soms brengen ze zelfs al een bod uit zonder te weten hoeveel ze kunnen lenen en wat hun verder op financieel gebied te wachten staat. Bent u verstandiger?

Alle financiële ins en outs
Om u de kans te geven weloverwogen keuzes te maken als u een hypotheek afsluit, nemen wij altijd de tijd om alle financiële ins en outs met u te bespreken. Uiteraard berekenen wij hoeveel u kunt lenen, maar daar blijft het niet bij. We informeren u ook over de gevolgen voor uw maandlasten, uw belastingen en uw verzekeringen. En we praten met u over wat de hypotheek betekent voor uw pensioen. En over hoe u uw inkomen kunt beschermen, zodat u altijd de hypotheeklasten kunt betalen.

Hypotheekadvies maakt verschil
Een hypotheek afsluiten is een van de belangrijkste beslissingen in uw leven. U gaat immers een financiële verplichting aan voor 30 jaar. Het maakt daarom echt uit hoe uw hypotheek is ingericht. Een goed advies kan u duizenden euro’s aan hypotheeklasten schelen en ervoor zorgen dat uw hypotheek gedurende de hele looptijd bij u blijft passen. Heeft u koopplannen? Neem dan contact op met ons kantoor voor een goed gesprek over de hypotheek.29-03-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top