Geld besparen op uw oude dag? Het kan!

Sommigen hebben genoeg geld om van te leven, anderen zitten wat krapper bij kas op hun oude dag. Gelukkig is het mogelijk om ook op latere leeftijd op allerlei manieren te besparen. Hier volgen vijf tips.

Tip 1: Doorloop alle verzekeringen
Uit de praktijk blijkt dat het loont om regelmatig de verzekeringen door te lopen. Dit geldt natuurlijk ook voor ouderen. De verzekering die vorig jaar het goedkoopst was, is dat dit jaar wellicht niet meer. En heeft u al uw verzekeringen nog wel nodig? Maak een weloverwogen beslissing: welke verzekeringen zijn noodzakelijk en kunt u de risico’s zelf eventueel financieel opvangen?

Tip 2: Ga in het laagseizoen op vakantie
Heeft u gespaard voor een vakantie en zin om er even lekker tussenuit te gaan? Ga dan niet in het hoogseizoen op vakantie. Nu u niet meer werkt is het ook mogelijk om in het voorseizoen een ticket te boeken of een mooie cruise te maken. Door niet in de drukste periode van het jaar op vakantie te gaan ontwijkt u niet alleen de vakantiedrukte, maar bespaart u ook geld.

Tip 3: Maak gebruik van seniorenkortingen
Een bezoek aan het museum, een film kijken in de bioscoop of een avond uit naar het theater: vaak gelden er speciale tarieven voor ouderen. Gaat u graag naar het museum nu u meer vrije tijd heeft? Neem dan een museumjaarpas. Bij de bios worden er speciale films voor 50-plussers gedraaid tegen een voordeliger tarief. Ook kunt u lid worden van de bieb tegen een gereduceerd tarief en voordelig reizen met de trein. Kortom: leuke uitjes en activiteiten tegen een lage prijs.

Tip 4: Word lid van een ouderenbond
In Nederland bestaan er heel wat ouderenbonden. Deze ouderenbonden behartigen de belangen van de ouderen in ons land, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, voorzieningen en vervoer. Informeer eens bij een ouderenbond welke voordelen een lidmaatschap u oplevert.

Tip 5: Maak onderscheid tussen noodzaak en deugd
Zit u krap bij kas? Kijk dan wat echt noodzakelijk is en wat niet. U heeft nu elke dag “vrij” maar dat betekent natuurlijk niet dat u elke dag vakantie kunt vieren. Ga niet elke dag op pad voor een lunch of borrel, maar haal uw boodschappen in de supermarkt en let hierbij op de aanbiedingen. Wilt u graag wat meer bewegen? Dan hoeft u niet direct lid te worden van een vereniging, u kunt ook lekker een stuk gaan wandelen of fietsen. Zo zijn er vele manieren om extra geld te besparen.

Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Op Finfin van Adfiz kunt u oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.05-02-2018
Kvk nummer 27209253| WFT nummer 12008766| Disclaimer| PrivacyWebsite by DenK Internet Solutions
Top